Att välja Liva Assistans

VALFRIHET & INFLYTANDE

Du är med och utformar din assistans, bestämmer hur dagarna ska se ut och hur du vill leva ditt liv. Du är med och väljer dina personliga assistenter.

KONTAKTPERSON

Hos Liva Assistans får du en egen kontaktperson som du alltid kan vända dig till för frågor och funderingar. Tillsammans samordnar ni assistansen och ser till att alla behoven tillgodoses.

ARBETSLEDARE

I arbetsteamet utses en arbetsledare tillsammans med dig och din kontaktperson. Arbetsledaren ansvarar för kontakten mellan Liva Assistans, Personliga assistenterna och dig som uppdragsgivare.

ARBETSMILJÖ

Vi på Liva Assistans arbetar för att uppnå en god arbetsmiljö för dina personliga assistenter. Vi anser att god hälsa och välmående skapar en bättre och roligare arbetsplats. Glad personal skapar bättre arbetsmoral som bidrar till en tryggare och roligare assistans

JURIDISK RÅDGIVNING

Vi hjälper dig med allt kring ansökningar av assistanstimmar till kontakt med myndigheter. Vi har erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna med olika hjälpbehov och kan se över ditt totala behov av hjälp för att du ska kunna leva ett liv som andra.

UTBILDNINGAR

Utbildningar för dina personliga assistenter ser vi som en självklarhet. Utveckling och kunskap skapar en bättre trygghet för dig och dina personliga assistenter.

TRYGGHET FÖR ASSISTENTERNA

Vi har försäkringar, goda villkor och en trygg anställning för våra personliga assistenter. Det är faktorer som bidrar till att dina assistenter trivs och känner sig trygga i sitt arbete.

DU KAN KÄNNA DIG TRYGG

Vi vet att vi gör ett bra jobb och vi vill ha kunder som vill ha oss. Vill du därför avsluta ditt samarbete med Liva Assistans, kommer vi inte att tvinga dig att vara kvar en enda dag. Vi skiljer oss därför från de flesta kommuner och assistansföretag som ofta har en ömsesidig uppsägningstid om 1-3 månader

Vi finns för din skull

– dygnet runt, året om.

KONTAKTA OSS

Tack för ditt meddelande!

KONTAKTA OSS

Funderar du på om möjligheten finns för dig eller någon anhörig att söka assistans eller om du helt enkelt vill byta assistansanordnare så är du alltid välkommen att kontakta oss!

DU HAR ORDET

Du har första och sista ordet gällande din assistans! När du har bestämt dig så sköter vi administrationen runt din assistans.

VI GER FÖRSLAG

Vi presenterar förslag på hur din assistans kan förbättras och tillsammans med dig utformar vi ett individuellt upplägg så att vi kan skapa den bästa assistansen för just din situation.

PERSONLIGT BEMÖTANDE 

Vi kommer överens om en tid för ett besök där du berättar om dina önskemål och förväntningar.

Du får en egen kontaktperson, någon du alltid kan vända dig till när det dyker upp frågor eller problem. Mötet är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.